Wykonanie
Ostatnio
pisałam o tarcie, nie wspomniałam niestety o
sałatce, którą do niej przygotowałam. W tarcie nie było, żadnego wyrazistego smaku, prócz
czosnku. Potrzebowałam czegoś co mogłoby skontrastować
ser na kruchym cieście. Przygotowałam szybką i prostą
sałatkę na bazie
rukoli. Jedynym czasochłonnym elementem w jej przygotowaniu może być
papryka. Tak poza tym jest ona ekspresowa.
Paprykę należ obedrzeć ze skóry. W tym celu trzeba ją opiec. W lecie przygotowałam sobie dwa słoiki takiej
papryki do sałatek, pociętej w kwadraciki.Wystarczyło, że ją wyjęłam ze słoika. Do przygotowania szybkiej sałatki potrzeba:
rukolękilka
suszonych pomidorówpół kostki
fetypaprykę oskórowaną
Rukolę umyła i osuszyłam.
Pomidory suszone pocięłam w kwadraciki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnie bez dodawania
oleju. W końcu wyjęłam je z tłustej zalewy.
Fetę pokroiłam w małe kosteczki, zalałam trzema łyżkami
oleju z
pomidorów i zostawiłam tak na chwilę. Wszystko wrzuciłam do dużej miski. Nie przyprawiałam już niczego, bo
olej z
pomidorów był wystarczająco
ziołowy.