Wykonanie
Ambasador to jedno z najczęściej pojawiających się ciast w moim domu. Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Zachowuje puszystość, miękkość i wilgotność. Smakuje każdemu.
Składniki:2,5 szklanki
mąki1,5 szklanki
cukru4
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka
kakao1 szklanka
olejuaromat migdałowy50 dag
jabłekJabłka obrać, pokroić na małe kawałki, wymieszać z
cynamonem.
Jajka ubić z
cukrem. Dodawać po łyżce
mąki, proszek i
sodę. Dodać aromat i po trochu
kakao. Dolewać porcjami
olej cały czas miksując. Wrzucić
jabłka i wymieszać łyżką. Wylać masę do przygotowanej formy i piec ok. 50 minut w 180 st. C.