ßßß Cookit - przepis na TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie

TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie

nazwa

Wykonanie

Składniki na masę:
750 ml śmietany 36%
2 opakowania "Śnieżki"
1 1/2 szklani adwokata
4 łyżki wiórków kokosowych
2 opakowani a biszkoptów (około 200 gr)
20 g żelatyny
6 łyżek mleka
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnego mleka.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze "Śnieżką" , dodajemy adwokat, mieszamy, pokruszone drobno biszkopty i wiór ki kokosow e, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną w mleku żelatynę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowany wg przepisu biszkopt orkiszowy,przekrawamy na pół. Następnie na jedną część kładziemy połowę masy, potem drugą część biszkoptu i pozostałą masę. Wierzch posypujemy kokosem. Wstawiamy do lodówk i aby masa stężała.
Źródło:http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/2013/01/tort-raffaello-na-orkiszowym-biszkopcie.html