ßßß
Cookit - przepis na TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie
Składniki
Mleko
Adwokat
Śmietana śnieżka
Śmietana 36%
Żelatyna
Biszkopty
Wiórki kokosowe
Wykonanie
Składniki na masę:750 ml
śmietany 36%
2 opakowania "
Śnieżki
"1 1/2 szklani
adwokata
4 łyżki
wiórków kokosowych
2 opakowani a
biszkoptów
(około 200 gr)20 g
żelatyny
6 łyżek
mleka
Żelatynę
rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnego
mleka
.
Śmietanę kremówkę
ubijamy razem ze "
Śnieżką
" , dodajemy
adwokat
, mieszamy, pokruszone drobno
biszkopty
i wiór ki kokosow e, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną w
mleku
żelatynę
. Dokładnie mieszamy.Przygotowany wg przepisu
biszkopt
orkiszowy,przekrawamy na pół. Następnie na jedną część kładziemy połowę masy,
potem
drugą część
biszkoptu
i pozostałą masę. Wierzch posypujemy
kokosem
. Wstawiamy do lodówk i aby masa stężała.
Źródło:
http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/2013/01/tort-raffaello-na-orkiszowym-biszkopcie.html
Przepisy powiązane
Krem krówkowy z wiórkami kokosowymi
Kokosowy krem z adwokatem
Ciasto Raffaello
Kokosowa panna cotta z musem truskawkowym
NIEBIESKO-BIAŁY TORT
Składniki powiązane (0)