Wykonanie
Właśnie tak sobie myślę siedząc nad pucharkiem fantastycznych
lodów kawowo -
cynamonowych, że w
sumie to obiecałam sobie od poniedziałku zadbać o formę przed wiosną... cóż, dziś już wtorek... wiosna od piątku...
mówi się trudno, musi mnie przyjąć taką, jaką jestem... ;-)A dla Was mam dziś propozycję na szybkie danie obiadowo - kolacyjne. Robi się - jak zwykle - samo i pasuje do najróżniejszych dodatków :-)SKŁADNIKI6 pojedynczych
filetów z kurczaka4 łyżki
jogurtu naturalnego4 łyżeczki pasty pomidorowej1 łyżka
słodkiej papryki mielonej1 ząbek
czosnkusól,
pieprzCzosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy z
jogurtem, pastą,
papryką,
solą i
pieprzem.
Mięso myjemy, oczyszczamy z ewentualnych żyłek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalewamy przygotowanym sosem i potrząsamy naczyniem tak, by oblał on
mięso z każdej strony (możecie też całość wymieszać dłonią). Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg + dolna grzałka) na 40 minut. Tak przygotowane filety stanowią świetną propozycję obiadową lub kolacyjną.P.S.Przepis na
sałatkę ze zdjęcia znajdziecie tutaj (KLIK)