Wykonanie
Nie od dziś wiadomo, że jestem fanką wszelkiego rodzaju smoothies i koktajli. Szczególnie przypadły mi do gustu te zielone. Ostatnio jednak odeszłam od
szpinaku na rzecz
jarmużu, głównie dlatego że jest nieporównywalnie zdrowszy niż
szpinak. Przynajmniej do czasu, aż się dowiemy, że jednak jest inaczej:)
Póki jeszcze
jarmuż jest zdrowy, to proponuję Wam przepis z jego udziałem.
Składniki (1 porcja)szklanka
wody (mineralnej lub zwykłej przegotowanej),garść
jarmużu - u mnie były to 3 całe liście,ćwiartka
awokado,pół
banana,4
truskawki.WykonanieDo kielicha blendera wlewamy
wodę i dodajemy
jarmuż (ja rwę go na mniejsze kawałki). Całość blendujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i raz jeszcze całość miksujemy. Jeśli dla kogoś koktajl jest nie dość słodki, to polecam dosłodzić go
miodem. Jeśli koktajl okaże się zbyt gęsty, wystarczy dodać
wody. Na zdrowie!