ßßß Cookit - przepis na Zielony koktajl z jarmużem, szpinakiem i selerem naciowym

Zielony koktajl z jarmużem, szpinakiem i selerem naciowym

nazwa

Wykonanie

duża garść jarmużu (około 4 liście),
garść szpinaku,
3 łodygi selera naciowy (ma on intensywny smak, który nie każdy lubi, także można z niego zrezygnować lub też dać pół lub jedną łodygę. Polecam też dodawać go już na samym końcu małymi porcjami i sprawdzać, czy koktajl nadal nam smakuje),
1 banan,
pół lub całe mango,
pół litra wody (mineralnej lub zwykłej przegotowanej).
Wykonanie
Do blendera wlewamy wodę, następnie dodajemy jarmuż (najlepiej jest go rozdrobnić), szpinak i seler. Miksujemy. Dodajemy resztę składników i znowu miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dodajemy wody. Z uwagi na mango i banana koktajl dość szybko sam od siebie gęstnieje, także polecam wypić go od razu lub uzbroić się w wodę do jego rozcieńczania (bardzo smaczny jest też, gdy dodamy soku pomarańczowego). Na zdrowie!
Źródło:http://chilikuchnia.blogspot.com/2014/07/zielony-koktajl-z-jarmuzem-szpinakiem-i.html