Wykonanie
duża garść
jarmużu (około 4 liście),garść
szpinaku,3
łodygi selera naciowy (ma on intensywny smak, który nie każdy lubi, także można z niego zrezygnować lub też dać pół lub jedną łodygę. Polecam też dodawać go już na samym końcu małymi porcjami i sprawdzać, czy koktajl nadal nam smakuje),1
banan,pół lub całe
mango,pół litra
wody (mineralnej lub zwykłej przegotowanej).WykonanieDo blendera wlewamy
wodę, następnie dodajemy
jarmuż (najlepiej jest go rozdrobnić),
szpinak i
seler. Miksujemy. Dodajemy resztę składników i znowu miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dodajemy
wody. Z uwagi na
mango i
banana koktajl dość szybko sam od siebie gęstnieje, także polecam wypić go od razu lub uzbroić się w
wodę do jego rozcieńczania (bardzo smaczny jest też, gdy dodamy
soku pomarańczowego). Na zdrowie!