Wykonanie
No i przyszed ł czas na wisienki ;) Długo czekały na swoją kolej, aż wreszcie doczekały się publikacji ;) Zawsze robią furorę, spotkałam się nawet w święta z pytaniem, ile czasu wcześniej zbierałam gałązki od wisienek, albo kuzynka stwierdziła, że na pierwszy rzut oka myślała, że są to zwykłe wisienki obtoczone po prostu
cukrem. A kryje się w nich jedynie kilka składników :)Dodatkowo chciałabym się pochwalić swoim małym sukcesem. Wczoraj na interii pojawił się mój przepis na bajaderki, które ostatnio pojawiły się na blogu. Niby nic, a radość była nie do opisania :)Składniki :1/2 kg
cukru pudru1/2 kg
mleka w proszku2 kostki
margaryny2
galaretki wiśnioweczerwony barwnik spożywczyDodatkowo :
cukier do obtoczeniaigły z sosnyPrzygotowanie :
Margarynę i
cukier rozpuszczamy w garnuszku.
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl
wody.Dodajemy
mleko w proszku, barwnik i
galaretki - dokładnie mieszamy, tak aby masa była jednolita.Zostawić do ostygnięcia. Po tym czasie formować kuleczki, obtaczać w cukrze i wbijać igłę. Zostawić najlepiej na całą noc.
I tutaj dowód na to , że pojawiłam się wczoraj na interii :)Smacznego ! :)