Wykonanie
Te
ciasteczka powstały pod wpływem chwili :D Po słabym dniu musiałam się jakoś odprężyć i zrobiłam te oto
ciasteczka, które zasmakowały nie tylko koleżankom w pracy, ale przede wszystkim dziewczynkom, które naśladując mamę zajadały
ciasteczka ze smakiem :)
Ciasteczka najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku, po tygodniu skruszeją i będą jeszcze pyszniejsze.Za sprawą
masła i
migdałów mają cudowny naturalny aromat. Polecam
Składniki:300 g
mąki100 g
migdałów1
żółtko1
jajko100 g
cukru170 g
masła1 opakowanie
cukru waniliowegoZmielić
migdały (lub kupić
migdały mielone :PP). Do miski wsypać
mąkę,
cukier, dodać
jajko,
żółtko i
masło pokrojone w kostkę. Posiekać
masło na drobne kawałki, a następnie rękami zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni i piec ok. 7 minut - do momentu kiedy brzegi się zarumienią.