Wykonanie
Jedynym minusem tej tarty jest to, że strasznie szybko znika ze stołu. Zrobiona wieczorem nie dotrwała niestety do rana, stąd zdjęcia zostawiają wiele do życzenia.Idealne ciasto dla gości, którzy o swoim przyjeździe informują nas na godzinę przed swym pojawieniem. Zdążymy zrobić i efektowne ciasto i obejrzeć wiadomości :))Wystarczy, że w lodówce gości ciasto kruche, a w zamrażalniku kruszonkę, która została po drożdżówce .
Składniki:1 opakowanie kruchego ciasta1
budyń waniliowy350 ml
mlekaok 300 g
śliwekgarść kruszonki
cynamonBlaszkę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć kruchym
ciastem. Ugotować
budyń wg przepisu, dodając jednak 350 ml
mleka, zamiast 500.
Śliwki umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Na ciasto wylać
budyń, wyłożyć
śliwki, posypać
cynamonem i kruszonką. Piec ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia ciasta. I gotowe :)