Wykonanie
Nie wiem jak wy, ale ja bardzo lubię gości. Zawsze wtedy jest okazja, żeby zrobić coś specjalnego. Tym razem zainspirowałam się przepisem znalezionym na pewnym włoskim blogu. Przepis jest pomysłowy, szybki i fajnie wygląda. I przede wszystkim świetnie smakuje.Tylko mąż był z tego dania średnio zadowolony, ale to dlatego, że przyszedł za późno i dostał tylko jeden kawałek. Podczas gdy inni, w tym ja, zjedli po 3 :D Cały czas nie może tego przeboleć.Taki deser jest idealny na ciepłe dni. I na pewno sprawi radość dzieciom w ich święto :)
Składniki:
herbatniki200 ml
śmietany 30%2 łyżki
cukru pudruŚmietanę ubić z
cukrem pudrem. Na
herbatnik wyłożyć trochę
śmietany, przykryć drugim
herbatnikiem i wyrównać.Wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Przed podaniem można posypać boki sandwichów ulubioną posypką.