ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocukier 500 gramówfigi 1 kilogramówWykonanie:Owoce umyć, wydrylować, krojąc każdą figę na pół, przesypać cukrem, wymieszać. Ogrzewać na wolnym ogniu, a gdy puści sok- zwiększyć dopływ ciepła. Mieszać od czasu do czasu i pamiętać o tym by nie przypalić. Wytwarzającą się piankę zbierać najlepiej wypukłą stroną łyżki (odwróconą) . Gotować 19-15 minut. Ugotowany gorący drzem wkładać do umytych , wygotowanych lub wyparzonych w piekarniku słoików , opakować celaflonem lub zamknąć zakrętką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: