ßßß
Cookit - przepis na Torcik malinowy na spodzie z ciasta francuskiego
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Torcik malinowy na spodzie z ciasta francuskiego
Składniki
Ciasto francuskie
Śmietana kremówka
Cukier puder
Śmietanfix
Maliny
Wykonanie
Tym razem na spód tarty postanowiłam wykorzystać
ciasto francuskie
, spisało się wyśmienicie. Do tego
śmietanka kremówka
i
malinki
, czego chcieć więcej w letnie, jeszcze wakacyjne weekendy.
Składniki:- 1 op.
ciasta francuskiego
- 500 ml
śmietanki kremówki
- 3 - 4 łyżki
cukru pudru
- 1
śmietan fix
- 250 g
malin
Przepis:Formę do tarty wyłożyć
ciastem francuskim
, piec ok 20 min. w temp. 180-200 st. Wystudzić. Schłodzoną
śmietanę kremówkę
ubić na sztywno z
cukrem pudrem
. Pod koniec ubijania dodać
śmietan fix
oraz garść
malin
. Całość chwilę zmiksować. Wyłożyć na upieczony spód tarty. Udekorować
malinami
oraz listkami
mięty
. Schłodzić parę godzin.Smacznego.źródło: własne
Akcja:
Źródło:
http://dosismakolyki.blogspot.com/2013/08/torcik-malinowy-na-spodzie-z-ciasta.html
Przepisy powiązane
Francuskie z bitą śmietaną,truskawkami i musem owocowym
Francuskie z bitą śmietaną,truskawkami i musem owocowym
Francuskie z bitą śmietaną,truskawkami i musem owocowym
Francuskie z bitą śmietaną,truskawkami i musem owocowym
Francuskie z bitą śmietaną,truskawkami i musem owocowym
Składniki powiązane (0)