Wykonanie
Takie oto szybkie ciasto z
czekolada i
kokosem przygotowałam na tegoroczną majówkę. Pogoda nam nie dopisała, ale ciasto zostało zjedzone. Było proste, szybkie i idealne na podróż ;)
Składniki:- 1
winne jabłko- 3 szklanki
mąki- 1,5 szklanka
cukru- 6
jajek- 1,5 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1,5 łyżeczka
sody oczyszczonej- 3/4 szklanki
oleju- 6 łyżek
wiórków kokosowych- 100 g
czekolady mlecznej lub deserowej pokrojonej na drobne kawałki
Przepis:-
jabłko obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach-
jajka utrzeć z
cukrem na gładko, dodać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę oczyszczoną- delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników- do masy, cały czas mieszając, wlewamy
olej- dodajemy
wiórki kokosowe i kawałki
czekolady - całość mieszamy- masę wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia- wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 st. i pieczemy ok. 30 - 40 min.- posypujemy
cukrem pudremSmacznego.źródło: własne