Ostatni weekend był imprezowy ;) Z okazji urodzinek męża zrobiłam Trójkąty z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem wszystkim bardzo smakowały, więc na bazie tego przepisu postanowiłam zrobić Grillowane Piersi z Kurczaka, wyszły wyśmienicie w sam raz na niedzielny obiad, podane z chrupiącymi ziemniaczkami i surówką lub na zimno do sałatki czy jako samodzielna przekąska ;)Składniki na Grillowane Piersi z Kurczaka:- 1 podwójna pierś z kurczaka- 1 kostka rosołowa- 2 łyżki oliwy- papryka czerwona słodka- patelnia do grillowania- pierś z kurczaka pokroić w paski- kostkę rosołową rozkruszyć, wymieszać z oliwą- przygotowaną przyprawą nacierać piersi z kurczaka, ułożyć je w szklanej misce, przykryć folią i włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc)- patelnię do grillowania posmarować odrobiną oliwy (wtedy nic się nie przypali)- ułożyć paski kurczaka, grillować z dwóch stron- podawać na ciepło do obiadu lub na zimno np. do sałatkiSmacznego.źródło: własne