ßßß
Składniki:płat ciasta francuskiego (wybieram ciasto XXL)ulubione dodatki: w moim wypadku pieprz, sól, zioła prowansalskie, ostra paprykaPrzygotowanie:Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Posypujemy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i papryką. Delikatnie przeciągamy wałkiem po cieście by ziarniste składniki, dobrze połączyły się z podstawowym ciastem. Kto lubi mak/sezam może ich użyć jako dodatków.Ostrym nożem kroimy ciasto w cienkie paski, które następnie zwijamy w ruloniki. Paluchy układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni C) na około 10-15 min. Paluchy doskonale smakują z zupami np. kremem z buraczków ćwikłowych .Smacznego!






Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)