ßßß Cookit - przepis na Ciasto fasolowo-bananowe, bez mąki i cukru, bezglutenowe

Ciasto fasolowo-bananowe, bez mąki i cukru, bezglutenowe

nazwa

Wykonanie

Proste ciasto mogące być bazą dla wielu deserów albo wcinane osobno. Przepis znalazłam na polskim wegańskim bezglutenowym blogu http://zielonysok.blogspot.com/, który nieznacznie zmodyfikowałam. W ogóle bardzo polecam odwiedzić tego bloga, bo jest cudowny, bezglutenowy i ma piękne zdjęcia!
Na małą keksówkę potrzebujemy:
2 puszki czarnej fasoli
1 duży banan
3 łyżki syropu z agawy lub łyżeczka ekstraktu ze stewii (lub więcej)
2-3 łyżeczki kakao odtłuszczonego
1/5 szklanki mleka sojowego
Fasolę miksuję z mlekiem sojowym aż nie będzie grudek. Dodaję banana, słodzidło i kakao. Blenduję znowu. Keksówkę smaruję jakimś tłuszczem. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Źródło:http://veganandvain.blogspot.com/2013/06/ciasto-fasolowo-bananowe-bez-maki-i.html