ßßß Cookit - przepis na Lody malinowe

Lody malinowe

nazwa

Wykonanie

Tym razem przedstawię Wam dwa warianty serwowania lodów: na wafelku i na patyku.
Zmiksowane maliny łączymy z bitą śmietaną oraz cukrem pudrem. Uzyskujemy aksamitne, lekko kwaśne lody z widocznymi drobinkami owoców.
Składniki:
1 śmietana kremówka,
0,5 szklanki cukru pudru,
2 szklanki malin,
wafelki w kształcie stożka
Do śmietany kremówki dodajemy cukier puder i ubijany. Następnie dodajemy zmiksowane maliny i ponownie wszystkie składniki ubijamy. Przelewamy do specjalnych foremek, dzięki którym uzyskamy lody na patyku. Mrozimy przez co najmniej 5 godzin.
W przypadku, gdy chcemy wykorzystać wafelki, musimy przełożyć przyrządzoną miksturę do odpowiedniego naczynia (takiego, w którym można zamrażać) i pozostawiamy w zamrażalniku przez 5 godzin. Późnej formujemy gałki i serwujemy przepyszny deser.
SMACZNEGO!
Źródło:http://esencjawanilii.blogspot.com/2014/07/lody-malinowe.html