Wykonanie
Tym razem przedstawię Wam dwa warianty serwowania
lodów: na
wafelku i na patyku.Zmiksowane
maliny łączymy z
bitą śmietaną oraz
cukrem pudrem. Uzyskujemy aksamitne, lekko kwaśne
lody z widocznymi drobinkami
owoców.
Składniki:1
śmietana kremówka,0,5 szklanki
cukru pudru,2 szklanki
malin,
wafelki w kształcie stożkaDo
śmietany kremówki dodajemy
cukier puder i ubijany. Następnie dodajemy zmiksowane
maliny i ponownie wszystkie składniki ubijamy. Przelewamy do specjalnych foremek, dzięki którym uzyskamy
lody na patyku. Mrozimy przez co najmniej 5 godzin.W przypadku, gdy chcemy wykorzystać
wafelki, musimy przełożyć przyrządzoną miksturę do odpowiedniego naczynia (takiego, w którym można zamrażać) i pozostawiamy w zamrażalniku przez 5 godzin. Późnej formujemy gałki i serwujemy przepyszny deser.SMACZNEGO!