Wykonanie
Proste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej
czekolady w środku i świeżymi
owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet wyjmowania miksera!Składniki:kostka
masłaszklanka
mąki2 tabliczki
czekolady300 g
jagódpół szklanki
cukru2
jajkałyżeczka
proszku do pieczeniaMasło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki
czekolady i
cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy
mąkę, drugą
czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki,
jajka i
proszek do pieczenia. Połowę
jagód łączymy z
ciastem i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część
owoców wysypujemy na wierzchu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.Zostawiamy do przestygnięcia i posypujemy
cukrem pudrem.
Dawno ich nie słuchałam, a teraz odkopuję, jako że moja przygoda za Spotify chwilowo się kończy. Pasuje mi to do dzisiejszego deszczowego dnia :)