ßßß
SKŁADNIKINa ser:1 kg sera trzykrotnie zmielonego;35 dag cukru pudru;3 żółtka;15 dag masła;0,75 szklanki mleka;2 budynie śmietankowe bez cukru;1 łyżka mąki ziemniaczanej.WYKONANIEDzień wcześniej pieczemy biszkopt. Wykonanie masy serowej jest prościutkie. Masło, cukier, żółtka ucieramy (najlepiej w garnku, będzie mniej zmywania :)). Następnie dodajemy ser i chwilę wszystko ucieramy. Garnek stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy mieszając. W międzyczasie budynie i mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku. Wlewamy do wrzącej masy serowej. Doprowadzamy do wrzenia. Gorącą masę wlewamy na przekrojony biszkopt. Przykrywamy wierzchem ciasta. Wstawiamy do lodówki. Na koniec polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem.