ßßß
SKŁADNIKINa ciasto:4 żółtka;0,5 szklanki cukru pudru;1 łyżka cukru wanilinowego;25 dag margaryny;3 szklanki mąki pszennej;10 dag wiórków kokosowych;1 łyżeczka proszku do pieczenia.Na bezę:4 białka;0,5 szklanki cukru pudru;2 łyżki maki ziemniaczanej.Dodatkowo:około 1000g prażonych jabłek.WYKONANIEZ podanych składników (oprócz wiórków) zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy owe wiórki kokosowe. Ponownie zagniatamy. Ciastem bez kokosu wykładamy dno torownicy o średnicy 26 cm. Następnie nakładamy jabłka. Teraz czas na bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy. Nakładamy na jabłka. Na wierz ścieramy albo rozwałkowujemy ciasto z wiórkami. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni. Wierzch ciasto posypujemy cukrem pudrem.