Wykonanie
Oto propozycja na fajny obiad. Bardzo prosta i szybka potrawa a przy tym pyszna i sycąca. W okresie letnim przyrządzam to danie dosyć często, ponieważ bardzo je lubimy. Jest lekkostrawne więc nie obciąży zbytnio naszego żołądka.
SKŁADNIKI4
papryki różnokolorowe;
cebula;ząbek
czosnku;2
pomidory;2
ogórki kiszone;2
ogórki zielone;pętko
kiełbasy;
olej;
sól i
pieprz do smaku;WYKONANIE
Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na
oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy
cebulkę pokrojoną w piórka. Następnie czyścimy
paprykę i kroimy ją w grubszą kostkę. Dodajemy do
kiełbasy i
cebuli. Dorzucamy pokrojonego zielonego
ogórka i
czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone
pomidory oraz
kiszone ogórki. Lekko próżymy uważając, aby warzywa się nie rozgotowały. Przyprawiamy. W osobnym garnku gotujemy
makaron zgodnie z zalecaniami producenta. Odcedzamy, dodajemy do warzyw. Gotowe!