ßßß
SKŁADNIKI4 papryki różnokolorowe;cebula;ząbek czosnku;2 pomidory;2 ogórki kiszone;2 ogórki zielone;pętko kiełbasy;olej;sól i pieprz do smaku;WYKONANIEKiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka. Następnie czyścimy paprykę i kroimy ją w grubszą kostkę. Dodajemy do kiełbasy i cebuli. Dorzucamy pokrojonego zielonego ogórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz kiszone ogórki. Lekko próżymy uważając, aby warzywa się nie rozgotowały. Przyprawiamy. W osobnym garnku gotujemy makaron zgodnie z zalecaniami producenta. Odcedzamy, dodajemy do warzyw. Gotowe!