Wykonanie
Uwielbiam połączenie
banan-
wanilia-
orzech. Gości u mnie najczęściej na kolację razem z
twarożkiem. Ale można ja również wykorzystać w tostach francuskich.Dodatek
banana sprawia, że nie musimy dodatkowo dosładzać naszego dania.W wirtualnej kuchni gotowałam zMartynosia: http://codzienne- gotowanie.blogspot.co.uk/Mopsik: http://wlodarczyki. net/mopswkuchni/
Gin: http://razadobrze.blogspot. com/Wiera: http://terazjedzmnie.blogspot. com/
bułka/ 2 kromki
chleba1
jajkoziarna z
laski wanilii1 mały
banan1 łyżka
migdałów1 łyżka
masłaJajko roztrzepać.
Banana rozgnieść,
migdały zblanszować, wydłubać ziarna z kawałka
laski wanilii i wymieszać z
jajkiem.
Chleb obtoczyć w
jajku. Smażyć na
maśle z dwóch stron.