Wykonanie
Nie ma nic lepszego od
czekolady, a
czekoladowe babeczki znajdują się na mojej liście ulubionych łakoci. Pyszne i ekspresowe w przygotowaniu. Muffiny te są wilgotne z kawałkami
czekolady w środku. Idealne do
kawy, na śniadanie czy spotkanie ze znajomymi.Pieczone dla znajomych na domowego grilla :D Zjedzone w kilka minut i bardzo wychwalane.120g
masła50g
czekolady + 50g
czekolady150ml
mleka pełnego3/4szkl
cukru brązowego2szkl
mąki pół na pół z pełnoziarnistą2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki kakao3 duże jajkaMasło rozpuścić na małym ogniu z 50g gramami dowolnej czekolady. Odstawić do ostudzenia, następnie wlać mleko i wymieszać. Zmiksować z jajkami.Mąkę przesiać z proszkiem, dodać cukier i kakao, wkroić pozostałą czekoladę.Zmieszać suche z mokrymi składnikami za pomocą szpatułki. Mieszać do połączenia składników.Piec 25min w 180stopniach.