Sezon na rabarbar trwa. Dobrze jest móc wyjść do ogródka i ściąć kilka świeżych gałązek tego warzywa. Uwielbiam go właśnie za tą charakterystyczną kwaskowatość. Na moim stole królują placki z rabarbarem.Wraz z Sylwią znowu postanowiłyśmy pogotować razem.Ostatnio było awokado .Teraz to ja za proponowałam cobbler z rabarbarem. Przepis dowolny.Wyszło smacznie. Owoce pod lekkim ciastem.Cobbler z rabarbarem /1 miseczka/4 łodygi rabarbaru1 łyżeczka mioduRabarbar obrać i pokroić. Poddusić na małym ogniu do zmięknięcia.2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżka masła /czubata/1 łyżka cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 jajka50ml jogurtu naturalnegochlust mlekaSkładniki na ciasto wymieszać. Jeśli będzie za gęste rozrzedzić odrobiną mleka.Naczynie żaroodporne/ miseczkę wysmarować masłem, wyłożyć owoce i zalać ciastem.Piec 40min w 180stopniach.Podawać z lodami.