Wykonanie
Koniec lata, już nie zerwę
brzoskwiń z drzewa. Ale nie ma tego złego-
lody z
brzoskwiniami z puszki smakują obłędnie.Wczoraj w trakcie picia
drinka z Archersem przypomniał mi się ich smak, przepyszny smak.(Źródło)puszka
brzoskwiń w syropie (400 g)40 g
cukru150 ml
śmietany kremówkiDo małego garnuszka przelać całą zawartość puszki (razem z
syropem). Dodać
cukier, podgrzać tylko do jego rozpuszczenia. Zmiksować blenderem, ochłodzić do temperatury lodówkowej.Do maszyny wlać chłodną kremówkę i zmiksowane ochłodzone
owoce. Dalej postępować według instrukcji Waszej maszyny do
lodów. ->Której ja nie mam. Dlatego przelałam
lody do dużego pojemnika i tak sobie siedziały w zamrażarce, a ja co pół godziny je miksowałam jak głupia. Bez tego miksowania pewnie też będą ok ^^.