Wykonanie
To chyba najprostsze
ciasteczka na świecie, jednakże nie mogłam się powstrzymać przed opublikowaniem ich tutaj, czuję się wręcz zobowiązana do podzielenia tym bajecznie łatwym i cudownym przepisem! Kocham zapach karmelizowanego
muesli w miodzie i cukrze, chrupiące
ciasteczka z kwaskowatą nutką nadaną przez
żurawinę. Uwielbiam ich prostotę, i fakt, że
mogę je zrobić w dowolnej chwili. A
potem zajadać się nimi czytając niesamowitą powieść pod mięciutkim kocem w chłodne jesienne wieczory....Przepis:- 500 gram
muesli (z
rodzynkami, suszonym
bananem i
jabłkiem)- 50 gram
żurawiny- 2
jajka- 2 łyżki
miodu- 3/4 szklanki
cukru- 2 łyżki
masła- 3 łyżki
mąkiMuesli wymieszaj z
żurawiną, rozkłóconymi
jajkami,
mąką,
miodem,
cukrem i miękkim
masłem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformuj
ciasteczka (na jedno
ciastko przypada ok. 1 łyżki stołowej masy).Piecz w 180 st. przez 15 minut. Zdejmuj z blachy przestygnięte (żeby się nie rozpadły).* Masa nie będzie do końca zwarta, jednak nie przejmuj się, podczas pieczenia rozpuści się
cukier i wszystko będzie dobrze :)
SMACZNEGO! :)