Wykonanie

Dużo lepiej piecze się w nowym fartuszku i mimo wszystko dużo lepiej
spędza się każdy dzień, kiedy jest wypełniony po brzegi. Kiedy wstaję wcześnie rano, ubieram się ciepło i wsiadam na rower,
potem biegam z miejsca na miejsce,
stoję w kolejkach, załatwiam różne sprawy i staram się zrobić jak najwięcej
mogę.
Potem otwieram kalendarz, trochę planuję, układam, piszę i zastanawiam się kiedy znajdę czas dla siebie. Ale tak jest dobrze. Czy u Was też się to sprawdza, że im więcej macie na głowie, tym więcej udaje Wam się zrobić?W chwilach zabiegania dobrze jest
mieć coś pożywnego do zjedzenia- ostatnio pokazywałam chlebek
bananowy, a dzisiaj zjadłam ostatni kawałek pysznego
chlebka cukiniowego. Takie ciasta są wprost idealne na jesień, a jeśli nie lubicie
cukinii, to bez obaw- jej smak nie jest wyczuwalny, ale dzięki niej chlebek jest wilgotny i naprawdę fajnie się go je :)★ Chlebek
cukiniowy ★Składniki:/na małą keksówkę/250g
cukinii, obranej, startej na tarce z małymi oczkami i odciśniętej z soku2
jajka70g
masła, roztopionego150g
mąki pszennej pełnoziarnistej50g
otrąb70g
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
cynamonugarść
płatków migdałowych3 łyżki
jagód gojiSuche i mokre składniki połączyć osobno, a
potem dokładnie wymieszać razem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.