ßßß
Udało się! Wyniki rekrutacji poznałam w czwartek wieczorem- dostałam się tam, gdzie chciałam i od października jestem studentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie :-) Bardzo, bardzo się cieszę!W wielu przepisach, które umieszczałam na blogu pisałam o domowej konfiturze malinowej i w końcu mogę Wam pokazać jak ją robię. Pewnie każdy ma swój sposób, ale ta jest o tyle fajna, że to same owoce i cukier, bez żadnych substancji żelujących. Dla mnie to jedyna najlepsza konfitura :-)★ Konfitura malinowo-jagodowa ★Składniki:malinyjagodycukierOwoce wsadzić do dużego garnka i zasypać cukrem. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Nie podaję ile trzeba dać cukru, bo to zależy od tego, ile będzie owoców, jak będą słodkie i przede wszystkim jak słodkie konfitury lubicie. Ja zwykle wsypuję po trochu i próbuję. Konfitura jest gotowa, kiedy zgęstnieje- nie musi być bardzo gęsta, ale nie może też być to sam sok. Z reguły gotuję ją przez 2-3 godziny.My słoiki myjemy z zmywarce na 90 stopni i kiedy są już przygotowane przekładamy konfiturę, zakręcamy i kładziemy zakrętkami do dołu żeby wystygły.Ponad dwa kilo malin i nie wiem ile jagód, może niecały litr?