ßßß Cookit - przepis na Malinowa konfitura bez pestek

Malinowa konfitura bez pestek

nazwa

Wykonanie

Malinowa konfitura nadaje się do naleśników, gofrów, z zwłaszcza do kremów ciast, bo pestki nie zgrzytają w zębach:)
1kg malin
300-400g cukru (wg uznania)
Maliny przebrać, włożyć do garnka i gotować aż lekko rozpadną się. Maliny przełożyć na sito i przetrzeć. Do musu dodać cukier, zamieszać i gotować jeszcze chwilę. Przełożyć do słoiczków i zapasteryzować. Duży garnek wyłożyć ściereczką i wlać wodę tak aby ¾ słoika było zakryte. Po zagotowaniu gotować około 15-20 minut. Po tym czasie wyłożyć słoiki do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/09/malinowa-konfitura-bez-pestek.html