ßßß
Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu niebo było niebieskie kiedy wstawałam. Już nie szare i zachmurzone. Tego potrzebowałam. Chociaż i tak dzisiaj nie lubię świata. Dlatego zrobiłam to crumble- wyciągam zamrożone owoce, wrzucam do naczynia, szybko przygotowuję kruszonkę. Po chwili jest już gotowe. Pięknie pachnie, a ja czuję się odrobię lepiej. Spróbujcie!Składniki:100g masła1 szkl. + 3 łyżki mąki1/4 szkl. kokosu4 łyżki cukru waniliowegotruskawkimalinytrochę cukru do posypania owocówWszystkie składniki wyrobić rękami tak, żeby powstały drobne grudki ciasta. Owoce przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem i pokryć przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 25 minut. Przełożyć do miseczek i zjadać póki ciepłe :-)