Wykonanie
Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu niebo było niebieskie kiedy wstawałam. Już nie szare i zachmurzone. Tego potrzebowałam. Chociaż i tak dzisiaj nie lubię świata. Dlatego zrobiłam to crumble- wyciągam zamrożone
owoce, wrzucam do naczynia, szybko przygotowuję kruszonkę. Po chwili jest już gotowe. Pięknie pachnie, a ja czuję się odrobię lepiej. Spróbujcie!Składniki:100g
masła1 szkl. + 3 łyżki
mąki1/4 szkl.
kokosu4 łyżki
cukru waniliowegotruskawkimalinytrochę
cukru do posypania
owocówWszystkie składniki wyrobić rękami tak, żeby powstały drobne grudki ciasta.
Owoce przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać
cukrem i pokryć przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 25 minut. Przełożyć do miseczek i zjadać
póki ciepłe :-)