Wykonanie
            SKŁADNIKI :CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK150 GRAM 
MĄKI2 
JAJKA250 ML 
MLEKASZCZYPTA 
SOLI2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA
WODA MINERALNA GAZOWANA LUB ZWYKŁA 
WODAMASŁO LUB 
OLEJ ROŚLINNY (DO SMAŻENIA NALEŚNIKÓW)WYKONANIE:PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ 
MLEKO, 
JAJKA, 
SÓL I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA.ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT.PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA 
WODĘ, OKOŁO 1/2 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ CIĘŻKO ROZPROWADZAŁO PO PATELNI).ROZGRZAĆ PATELNIĘ I SMAŻYĆ NA MAŁEJ ILOŚCI MASŁA LUB 
OLEJU ROŚLINNEGO.
