ßßß
 
            
         Składniki:1 kg buraków czerwonych1,5 l przegotowanej wody6 ząbków czosnku5 liści laurowych10 ziaren ziela angielskiego1-2 kromki żytniego chleba razowegoWykonanie:Buraki szoruję, obieram ze skórki, płuczę i kroję w plastry. Czosnek obieram. Buraki z czosnkiem wkładam do słoja, dodaję przyprawy, zalewam, przegotowaną i wystudzoną do temperatury pokojowej, wodą, na wierzch kładę pokrojoną kromkę chleba, nakrywam gazą i odstawiam na minimum 3-4 dni w ciepłe miejsce.Gotowy przecedzam i gotuję na nim mój barszcz czerwony :)
Składniki:1 kg buraków czerwonych1,5 l przegotowanej wody6 ząbków czosnku5 liści laurowych10 ziaren ziela angielskiego1-2 kromki żytniego chleba razowegoWykonanie:Buraki szoruję, obieram ze skórki, płuczę i kroję w plastry. Czosnek obieram. Buraki z czosnkiem wkładam do słoja, dodaję przyprawy, zalewam, przegotowaną i wystudzoną do temperatury pokojowej, wodą, na wierzch kładę pokrojoną kromkę chleba, nakrywam gazą i odstawiam na minimum 3-4 dni w ciepłe miejsce.Gotowy przecedzam i gotuję na nim mój barszcz czerwony :)