ßßß Cookit - przepis na Drobiowy pasztet bez jajek z mięsa gotowanego na parze

Drobiowy pasztet bez jajek z mięsa gotowanego na parze

nazwa

Wykonanie

Kapitalna alternatywa dla tzw. gotowców. Po schłodzeniu w lodówce świetnie kroi się w plastry i nie rozpada.
Składniki:
4 małe lub 2 duże piersi z kurczaka
100 gramów wątróbki drobiowej
1 dymka
1 marchewka
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
To samo robimy z wątróbką
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w grube kawałki
Wszystkie powyższe składniki układamy w garnku do gotowania na parze i gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając
W tym samym czasie kroimy dymkę
Ugotowane na parze składniki przekładamy do malaksera, solimy i dodajemy pieprz oraz przyprawę do kurczaka. Wsypujemy też pokrojoną dymkę. Wszystko dokładnie mieszamy
Tak przygotowany pasztet wkładamy do lodówki, a po dokładnym schłodzeniu kroimy w plastry
Smacznego i na zdrowie :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2015/06/drobiowy-pasztet-bez-jajek-z-miesa.html