Wykonanie
Tak szybkiej w wykonaniu babki jeszcze nie widzieliście :) Wszystkie składniki wrzuca się na chybcika do malaksera,
miesza, masę przelewa do formy i po godzinie pieczenia babka gotowa. Z wierzchu chrupka, a w środku wilgotna - taką lubię :)Można ją, po wystygnięciu, posypać
cukrem pudrem, ale ja tego nie zrobiłam, bo jak dla mnie ciasto było słodkie samo w sobie.Nie robiłam zdjęć z etapów, ponieważ ciasto jest tak proste w wykonaniu, że tak naprawdę to nie było
czemu tych zdjęć robić :)
Składniki:małe opakowanie
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
oleju słonecznikowego2 duże
jajka (u mnie L)1/2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukruPiecyk nagrzewamy do 180 stopni CWszystkie składniki miksujemy mikserem (lub przekładamy do malaksera i mieszamy)Masę przelewamy do formy w kształcie babki (lub do innej ulubionej, może to być także keksówka) i wkładamy do piecyka na 60 minutPo wystygnięciu można posypać
cukrem pudrem, ale proponuję najpierw sprawdzić czy nie jest dla Was słodka bez
cukru pudru. Ja nie posypywałam
Smacznego! :)