Wykonanie
            Był już kompot biały, a teraz 
pora na czerwony:) Podrasowałam go jednym 
jabłkiem, ale stwierdzam, że to trochę za dużo. Tak więc proponuję dać pół 
jabłka (lub zrezygnować z niego w ogóle) na ok. 300 gramów 
czereśni - tyle akurat miałam.Taki 
napój, podany z 
lodem, będzie w sam raz na upały, które nas dopadły...

Składniki:300 gramów 
czereśni1/2 
jabłka (opcjonalnie)
cukier do smaku - ilość wedle uznania
Czereśnie myjemy, drylujemy i przekładamy do garnka
Jabłko myjemy (nie obieramy), kroimy na kawałki (ale niezbyt małe) i dorzucamy do 
czereśniOwoce zalewamy 
wodą, słodzimy ilością taką, jak lubimy i zagotowujemyGotujemy ok. 10-15 minut na małym ogniuMożna podawać z 
lodemPodobnie jak przy kompocie z 
jabłek należy pamiętać o tym, żeby nie trzymać go w temperaturze pokojowej, bo spleśnieje - kompot trzymamy w lodówce

Smacznego :)Biorę udział w akcjach:
