Składniki (na 4 porcje):1 mała dynia10 pomidorków koktajlowych1 średni ogórek1 opakowanie mieszanych sałat100 g migdałów w słupkach100 g sera fetasólpieprzsos:150 ml jogurtu naturalnego2 łyżki mioduDynię kroimy na pół, usuwamy pestki, a następnie kroimy w ósemki i układamy na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy około godziny, aż dynia będzie miękka. Upieczoną dynię odstawiamy, aby trochę przestygła.Składniki sosu dokładnie mieszamy. Migdałowe słupki prażymy na suchej patelni.Na umytych i osuszonych liściach sałaty i rukoli układamy pokrojonego pomidora i ogórka, posypujemy migdałami i dodajemy pokrojone kawałki sera feta. Na wierzch kładziemy słupki upieczonej dyni, polewamy sosem i od razu podajemy.