ßßß
Rozbijamy piersi z kurczaka, jeśli są zbyt grube. Na każdą pierś kładziemy w połowie po 2-3 małe kawałki sera zawinięte w plasterki szynki. Składamy brzegi kurczaka i zabezpieczamy wykałaczkami. Mieszamy mąkę i paprykę w małej misce i obtaczamy kawałki kurczaka.Rozgrzewamy masło w dużej patelni na średnim ogniu i smażymy kurczaka do momentu aż będą rumiane na każdej ze stron. Dodajemy wino i bulion. Zmniejszamy ogień do najmniejszego, przykrywamy i dusimy przez 30 minut, aż kurczak nie będzie już różowy.Wyjmujemy wykałaczki i przenosimy ciepłego kurczaka na talerze. Mąkę kukurydzianą mieszamy ze śmietaną w małej misce, trzepaczką powoli wlewamy na patelnię. Gotujemy, mieszamy, aż zgęstnieje i polewamy kurczaka. Podajemy.