Składniki :ciasto :8 łyżek niesolonego masła1/2 szklanki cukru1 żółtko3/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,25 szklanki mąki1/4 szklanki kakaonadzienie :6 łyżek masła3/4 szklanki masła orzechowego *1/2 szklanki cukru2 łyżki śmietany kremówkiczekoladowa polewa:1/2 szklanki śmietany kremówki2 czekolady deserowe* TU znajdziesz przepis na domowe masło orzechoweW misce mieszamy za pomocą miksera masło z cukrem, żółtkiem i wanilią. Kiedy utworzy się jednolita masa, dodajemy do niej przesianą mąkę i kakao. Ponownie miksujemy. Przelewamy całość do formy.Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Pieczemy ciasto przez 20-25 minut.Nadzienie: mieszamy w misce masło, cukier, śmietanę i masło orzechowe tak, by składniki utworzyły gładką konsystencję. Kiedy tarta ostygnie, wylewamy na nią nadzienie i równomiernie je rozsmarowujemy. Wstawiamy następnie całość do lodówki na pół godziny. Rozpuszczamy w kąpieli wodnejczekoladę ze śmietaną. Wylewamy polewę na wierzch kremowego nadzienia i ponownie odstawiamy ciasto do ostygnięcia.