ßßß
Wersja z bitą śmietaną



Wersja z owocami, sokiem owocowymTruskawki w pianceSkładniki:1/2 l śmietany kremówki 30%350 g truskawek (mogą być mrożone)3 łyżki cukru pudru5 łyżeczek żelatyny1/2 szklanki mlekaWykonanie:Truskawki zmiksuj. Kilka zostaw do ozdoby.Śmietanę ubij. Dodaj cukier. podziel śmietanę na dwie części. Do 1 części dodaj zmiksowane owoce.Żelatynę namocz i rozpuść w gorącym mleku. Ostudź i dodaj do śmietany z truskawkami ( do pianek).Na dno pucharków wylej białą piankę, na nią truskawkową. Włóż do lodówki do stężenia. Ozdób truskawkami.Przepisy podane powyżej są przeznaczone dla 4 osób. Zdjęcia dodam wkrótce. Wszystkie przepisy na desery będą dostępne w zakładce DESERY.