Wykonanie
Jak już
pisałam wcześniej, odezwała się we mnie ochota na smarowidła. Paprykarz już był, dlatego dzisiaj prezentuję pieczony pasztet, który zjem sobie z na kanapeczce z
pomidorkiem!
SKŁADNIKI (cały pasztet - ok 500 kcal):
udko z kurczaka bez skóry
wątróbka drobiowa 100 g100 g ugotowanej
fasolimałe
jajomarchewduża
cebulaprzyprawy do smaku:
pieprz,
sólPRZYGOTOWANIE:1.
Fasolę wymoczyć przez noc i ugotować.2. Ugotować
marchewkę i udusić
cebulę.3.
Wątróbkę usmażyć bez tłuszczu, ewentualnie podlewać
wodą.4. Wszystkie składniki zmielić w maszynce do
mięsa i wymieszać z
jajkiem5. Papkę wyłożyć do formy wyłożonej silikonowym papierem do pieczenia lub na sam silikonowy papier do pieczenia, tak aby pasztet był wysoki, gdyż podczas pieczenia się troszkę spłaszcza.6. Piec w 180 stopniach przez 45 min.Smacznego! :)