Wykonanie
Walizki wypakowane,zapach morza sie ulotnił nawet nasze Polskie słońce zgasło...została tylko opalenizna i ponad 400 zdjęćach bedzie co wspominacJakoże nasze lato ucieka od nas z naddżwiękową predkości trzeba szybciutko je pozamykać w słoiczkachDla tego dzis proponuje przepis na
ketchup z
cukinii...no może u mnie bardziej sos bo nie zmiksowałam całości na pizze w zimowe popołudnie w sam razsmak lata wtedy na pewno ogrzeje moje ciałoprzepis800 g
cukinii1
cebula1 ząbek
czosnku200 g
pomidorów150 g
koncentratu pomidorowego1/2 szkl
octu1/2 szkl
cukru2 łyżki
soliulubione
zioła bądż
przyprawyCukinie ścieramy na tarce o małych okach,
cebul ekroimy w kostkę a
czosnek przeciskamy.Zasypujemy
sola i odstawiamy na 3 godziny.Nie odcisniętę warzywa gotujemy do momentu uzyskania papki.Dodajemy
cukier,
ocet,
pomidorki pokrojone w kostkę gotujemy ok 20 minPo upływie czasu dodajemy koncentrat i
przyprawyGotujemy kolejne 20 minut pamiętając o mieszaniu.Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minsmacznego





