Wykonanie
Kiedy pierwszy raz usłyszałam o smażonych lodach nie mogłam uwierzyć , że to możliwe . A jednak , to świetny i prosty deser jednak wymaga trochę czasu . Zaskoczy Waszych gości i do tego jest pyszny .
SKŁADNIKI :opakowanie
lodów waniliowych2
jajka1 opakowanie podłużnych
biszkoptówolej do głębokiego smażenia1 opakowanie mrożonych
truskawek4 łyżki
cukru pudru1 opakowanie
śmietanki 30 %
Z
lodów formujemy dłońmi kulki / takie jak śniegowe / Układamy na talerzu lub w plastikowym pojemniczku i umieszczamy w zamrażarce na ok 1 godzinę .Następnie panierujemy w
jajku i pokruszonych biszkoptach , mocno dociskamy panierkę i ponownie wkładamy do zamrażarki na ok 1 godzinę .W międzyczasie rozmrażamy
truskawki , odlewamy sok i miksujemy je blenderem z 2 łyżkami
cukru pudru .
Panierowanie powtarzamy jeszcze raz , sprawdzamy czy panierka dokładnie pokrywa
lody , żeby nie wypływały w czasie smażenia . I znowu umieszczamy w zamrażarce.Najlepiej przygotować kulki kilka godzin wcześniej .
Śmietankę ubijamy z pozostałym
cukrem .