ßßß Cookit - przepis na Warzywa z patelni w sosie ziołowo-maślanym Knorr z kaszą gryczaną

Warzywa z patelni w sosie ziołowo-maślanym Knorr z kaszą gryczaną

nazwa

Wykonanie

Przy współpracy z portalem Uroda i Zdrowie
dostałam do testowania nowość firmy Knorr -
sosy do warzyw na ciepło .
W kolejnych dniach zaprezentuję Wam dania obiadowe z ich udziałem.
Będą to propozycje na szybki i pyszny obiad.
Składniki na 2 porcje:
opakowanie mieszanki mrożonych warzyw na patelnię 750 g
3 kiełbaski drobiowe (opcjonalnie)
łyżka masła
1 szkl. kaszy gryczanej lub innej ulubionej
1 op. sosu do warzyw na ciepło Knorr - do mieszanki warzyw
Kaszę ugotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Pokrojone w plasterki kiełbaski i warzywa wrzucić na patelnię, poddusić na maśle do miękkości. Doprawić sosem Knorr i dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowaną kaszą.
Nowość firmy Knorr zaskoczyła mnie smakiem jak i składem proponowanych sosów. Uważam, że to świetny pomysł dla osób nie mających czasu na gotowanie.
Sosy są proste w przygotowaniu i znacznie zachęcają do jedzenia warzyw. U mnie niektóre pewnie zagoszczą na stałe :) Skład również mają w porządku. Zawierają suszone zioła i co najważniejsze nie zawierają konserwantów.
Źródło:http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/2013/11/warzywa-z-patelni-w-sosie-zioowo.html