Wykonanie
Przy współpracy z portalem Uroda i Zdrowiedostałam do testowania nowość firmy Knorr -sosy do warzyw na ciepło .W kolejnych dniach zaprezentuję Wam dania obiadowe z ich udziałem.Będą to propozycje na szybki i pyszny obiad.Składniki na 2 porcje:opakowanie mieszanki
mrożonych warzyw na patelnię 750 g3
kiełbaski drobiowe (opcjonalnie)łyżka
masła1 szkl.
kaszy gryczanej lub innej ulubionej1 op. sosu do warzyw na ciepło Knorr - do
mieszanki warzywKaszę ugotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Pokrojone w plasterki
kiełbaski i warzywa wrzucić na patelnię, poddusić na
maśle do miękkości. Doprawić sosem Knorr i dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowaną
kaszą.
Nowość firmy Knorr zaskoczyła mnie smakiem jak i składem proponowanych
sosów. Uważam, że to świetny pomysł dla osób nie mających czasu na gotowanie.Sosy są proste w przygotowaniu i znacznie zachęcają do jedzenia warzyw. U mnie niektóre pewnie zagoszczą na stałe :) Skład również mają w porządku. Zawierają suszone
zioła i co najważniejsze nie zawierają konserwantów.