W te ostatnie podrygi lata polecam lekki torcik z malinami.Składniki na tortownicę o śr. 18 cm:150 g herbatników (użyłam czekoladowych, ale mogą być inne)100 g masła150 g serka homogenizowanego waniliowego250 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru1 łyżka żelatyny300 g malinlistki melisy lub mięty do dekoracjiŻelatynę wymieszać w 3 łyżkach zimnej wody, odstawić aby napęczniała. Podgrzać w kąpieli wodnej, aż się rozpuści. Herbatniki zmielić w blenderze, dodać masło i utrzeć.Masę przełożyć do tortownicy o śr. 18 cm, ugnieść łyżką by powstał dość zwarty spód.Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą śmietankę dodać do serka, delikatnie wymieszać. Połączyć ze schłodzoną żelatyną.Połowę masy wyłożyć na spód z ciastek. Posypać garścią malin, wyłożyć pozostałą masę.Na wierzchu deseru ułożyć pozostałe maliny, udekorować listkami ziół.Schłodzić w lodówce.Smacznego!www.comfortfood.pl