Wykonanie
pozostałe składniki:480g
maki pszennej chlebowej typ 65030 g
mleka w proszku40 g
cukru8 g
soli8 g
drożdży instant lub 20 g
drożdży świeżych200 g
mleka170 g thang zhong40 g
masła180 g brązowego ugotowanego
ryżu, niesolonego, ostudzonego (niestety ja nie miałam
brązowego ryżu, więc użyłam białego)W misce umieścić wszystkie składniki ciasta, oprócz
ryżu i
masła. Wyrabiać ok 5 minut. Dodać
masło i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące. Dodać
ryż i wyrabiać, aż równomiernie rozłoży się w cieście. Utworzyć z ciasta kulę i umieścić ją w wysmarowanej tłuszczem misce. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. Wyjąć ciasto na blat i podzielić na dwa bochenki. Umieścić ciasto w formach wyłożonych papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość.Piekarnik nagrzać do 190 st.C. Piec
chleby ok. 35 minut. Jeżeli za szybko się zrumienią można przykryć folią aluminiową. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.