Wykonanie
Sery pleśniowe uwielbiam,a
camembert na ciepło to mój ulubiony sposób ich jedzenia. Najlepszy na obiad jest
camembert z grilla, a na deser... To tak można? Ten przepis u
Gruszki z Fartuszka nieco mnie zaskoczył, ale uznałam, ok, spróbuję. Spróbowałam i już wiem, że to jest jeden z moich ulubionych deserów! :DPrzepis idealny na walentynki; nieco zmodyfikowany na moje możliwości.
Składniki:1
camembertpół łyżeczki
rozmarynu2-3 połówki
orzecha włoskiego1-1,5 łyżki
syropu klonowegoPiekarnik nagrzać do 200 st. Z jednej strony
sera odciąć pleśń.
Orzechy pokroić, posiekać.
Ser posypać
orzechami,
rozmarynem i polać z wierchu
syropem klonowym. Całość włożyć do piekarnika i piec przez ok. 10 minut. Podawać od razu. enjoy c: