ßßß Cookit - przepis na Muszle nadziewane wołowiną i serem

Muszle nadziewane wołowiną i serem

nazwa

Wykonanie

To danie robię zawsze gdy zostanie mi choć odrobina gulaszu z obiadu. Oczywiście można dodać co się tylko lubi lub co się tylko ma, ale takie też są pyszne. Ser żółty idealnie scala cały farsz. Świetne jako przekąska na ciepło. Polecam.
SKŁADNIKI:
gulasz wołowy 100g
mozzarella żółta 125 g
makaron muszelki
olej 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente (8minut)w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gulasz przekładamy do garnka i rozdrabiamy. Podgrzewamy i dodajemy mozzarellę startą na tarce o grubych oczkach. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Dobrze, żeby ser nie roztopił się całkowicie. Makaron odcedzamy i układamy na talerzu. Każdą muszlę nadziewamy łyżką farszu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 15 minut w temp. 1880 stopni. Smacznego:)
Źródło:http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.com/2012/09/muszle-nadziewane-woowina-i-serem.html