ßßß Cookit - przepis na Penne z czosnkiem i ostrą papryczką

Penne z czosnkiem i ostrą papryczką

nazwa

Wykonanie

Makaron razowy jest jednym z najlepszych źródeł węglowodanów. Nadaje się zarówno dla osób budujących tkankę mięśniową jak i dla osób odchudzających się. To dzięki mące razowej ten makaron jest tak cenny, ponieważ mąka jest zmielona tylko raz i dzięki temu zawiera dużą ilość błonnika i minerałów. Dzięki temu proces trawienia makaronu razowego jest zupełnie inny od makaronu z mąki białej.
2 ząbki czosnku
oliwa
papryczka chili
makaron penne razowy
świeża bazylia
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Oliwę podgrzewamy na patelni dodajemy do tego posiekany czosnek i drobniutko pokrojoną papryczkę chili (ilość według uznania, od tego zależy ostrość całego dania). Chwilę smażymy, na małym ogniu, uważając aby nie przypalić oliwy. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Na sam koniec dodajemy jeszcze kilka posiekanych listków bazylii.
Źródło:http://cytrynowygaj.blogspot.com/2012/03/penne-z-czosnkiem-i-ostra-papryczka.html