Wykonanie
Makaron razowy jest jednym z najlepszych źródeł węglowodanów. Nadaje się zarówno dla osób budujących tkankę mięśniową jak i dla osób odchudzających się. To dzięki
mące razowej ten
makaron jest tak cenny, ponieważ
mąka jest zmielona tylko raz i dzięki temu zawiera dużą ilość błonnika i minerałów. Dzięki temu proces trawienia
makaronu razowego jest zupełnie inny od
makaronu z
mąki białej.
2 ząbki
czosnkuoliwapapryczka chilimakaron penne razowyświeża
bazyliaMakaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Oliwę podgrzewamy na patelni dodajemy do tego posiekany
czosnek i drobniutko pokrojoną
papryczkę chili (ilość według uznania, od tego zależy ostrość całego dania). Chwilę smażymy, na małym ogniu, uważając aby nie przypalić
oliwy. Dodajemy ugotowany
makaron, mieszamy i gotowe. Na sam koniec dodajemy jeszcze kilka posiekanych listków
bazylii.