5 szklanek mleka1 budyń śmietankowy lub waniliowy4 żółtka3/4 szklanek cukru1 szklanka mąki pszennej1 kostka masła (margaryny)1-2 paczki krakersów (w zależności od wielkości foremki)Wykonanie:4 szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. Pozostałą 1 szkl. mleka wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami na jednolita masę. Wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. W blaszce ułożyć warstwę krakersów, na to wyłożyć gorącą masę i na wierzchu ułożyć krakersy. Pozostawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki, żeby masa dobrze stężała, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Przepis na blaszkę 21x26 cm - wymiary dolne, 24x28 cm.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.